Wat is de Drakenschildpad?
In het oude China werd naar denkbeeldige en echte dieren gekeken vanwege hun energetische kwaliteiten en verschillende eigenschappen. Deze dieren werden afgebeeld in de kunst en andere decoraties vanwege hun schoonheid en vereerd vanwege hun symbolische kracht en betekenis. Een daarvan is de mythische drakenschildpad, die een combinatie is van de draak en de schildpad.

De drakenschildpad heeft een drakenkop op een schildpadlichaam. Van de drakenschildpad wordt gezegd dat hij uitnodigt tot rijkdom en succes.

De draak en de schildpad combineren
De gunstige draakschildpad verenigt de draak en de schildpad, twee van de vier hemeldieren. Een van de belangrijkste fundamenten van de feng shui filosofie zijn de vier hemeldieren. Het zijn de witte tijger in het oosten, de rode feniks in het zuiden, de groene draak in het westen en de zwarte schildpad in het noorden. De vier hemeldieren geven aanleiding tot de primaire concepten van feng shui die adviseren over hoe harmonie en succes te creëren tussen mensen en hun gebouwde omgeving. De zwarte schildpad biedt steun, veiligheid en bescherming, terwijl de groene draak inspireert tot groei, leven en harmonie.

Bovendien brengt de draakschildpad de verbazingwekkende kwaliteiten van zowel de schildpad als de draak samen. In de meeste culturen staat de schildpad bekend om zijn lange leven, standvastigheid en wijsheid. De draak, in Aziatische culturen, staat voor vrijgevigheid, grootsheid en grote kracht

Zorg goed voor je drakenschildpad en houd ze vrij van stof en vuil, zodat ze goed haar werk kan doen als geluksbrenger. 

Idealiter wil je de drakenschildpad niet direct naar je toe gericht als je zit. Het is aanbevolen hem in uw algemene richting te plaatsen, maar zodanig dat hij langs u heen kijkt, om u te beschermen. 

Plaatsing in de slaapkamer? Het is aanbevolen om de Drakenschildpad uit de slaapkamer te houden en hem te reserveren voor de meer actieve delen van het huis die geschikt zijn voor zijn plaatsing.

Op een bureau of werkplek om carrièresucces te bevorderen
De drakenschildpad wordt meestal aanbevolen voor feng shui toepassingen in een thuiskantoor of op een bureau om je carrièresucces te verbeteren en te bevorderen. Je kunt hem plaatsen in het carrière- of rijkdomgedeelte van het thuiskantoor, de werkruimte of het bureau.

Activeer de rijkdomhoek
Plaats een drakenschildpad in de rijkdomhoek van je huis (in het Chinees Xun genoemd) om meer rijkdom en voorspoed uit te nodigen. Om de rijkdomshoek van je huis te vinden, ga je bij de voordeur staan en kijk je naar binnen. De meest linkse hoek van je huis is de rijkdomhoek. U kunt ook de rijkdomzone van uw kantoor thuis activeren. Om de welvaartszone van je kantoor thuis te vinden, ga je in de deuropening van het kantoor staan en kijk je naar binnen. De meest linkse hoek van de ruimte is het rijkdomgebied.

Stimuleer het centrum van het huis, de Tai Qi
Het centrum van je huis wordt beschouwd als een krachtplek als het gaat om feng shui omdat het alle gebieden van je leven beïnvloedt. Probeer een drakenschildpad in het midden van je huis te plaatsen om financiële overvloed en voorspoed voor de hele familie uit te nodigen.

Het hoofd van de Dragon turtle kan niet naar de voordeur wijzen, die onder de leiding staat van de God van de Deur en de God van de Rijkdom. Anders zal het de autoriteit overschrijden. Voor andere deuren is het echter prima om er wel of niet naar te kijken.

 

Voor nog meer informatie is er heel veel meer te vinden online, echt heel leuk om een keer op te zoeken. 

 

 

© 2020 - 2024 Stones of Wonders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel