Wat is een Pixiu?
De Pixiu is een hybride wezen dat er iets anders uit kan zien, afhankelijk van de regio of de periode waarin het gemaakt is. Over het algemeen wordt hij afgebeeld met een drakenkop op een leeuw- of hondachtig lichaam. Soms heeft het vleugels of een hoorn. En vaak wordt het afgebeeld zittend op zijn achterste als een hond. Het lijkt vrij stabiel en misschien zelfs een beetje gezet.

Het verhaal van de Pixiu
Er zijn verschillende Chinese legendes die de mythologie van de Pixiu verklaren en wat de Pixiu betekent.  Er wordt gezegd dat de Pixiu op een keer de Jade Keizer bezocht en over de hele paleisvloer poepte. Als gevolg daarvan verzegelde de Jade Keizer de billen van de Pixiu, zodat deze niet meer kon poepen en niet meer zo'n ongeluk kon krijgen.

De mythologie van de Pixiu bespreekt ook hoe de Pixiu waardevolle juwelen, zilver en goud eet, maar dit verlaat nooit zijn lichaam (herinner je je het verzegelde achterwerk?). Daarom werd de Pixiu een symbool van overvloed en rijkdom omdat hij schatten consumeert maar ze nooit afgeeft. Dus wat doet een Pixiu? Men gelooft dat hij rijkdom kan ontvangen en vasthouden voor zijn eigenaar.

In de beeldjes die ze van de Pixiu verkopen zie je aan de onderkant dat hij op wat munten zit.

Hoe activeer je Pixiu
Er zijn bepaalde dingen die je moet weten om de Pixiu te activeren. Ten eerste moet hij in een metalen schaal worden geplaatst die gevuld is met edelstenen en geld om hem te "voeden" en hem te leren zoeken naar rijkdom en overvloed. Dit moet jaarlijks vervangen worden. Aai de Pixiu om je band te versterken, maar raak zijn mond of ogen niet aan en laat anderen hem niet aanraken. let op! Geef de pixiu alleen maar munt geld, briefgeld herkent hij niet.

Zorg voor je Pixiu
Als je ervoor kiest om een Pixiu symbool in huis te halen, zorg er dan goed voor, net als voor een favoriet huisdier. Houd het gepolijst, stofvrij en schoon. Je kunt het zelfs liefde geven en een klopje op het hoofd als je langsloopt.

Verzeker succes voor je bureau
In feng shui vertegenwoordigen je bureau en werkplek je carrière. De voorstelling van de Pixiu zou een ondersteunende manier zijn om de feng shui van je carrière te verbeteren om meer voorspoed en geluk uit te nodigen.

Je kunt de Pixiu in de rijkdomhoek van je bureau of van je kantoor plaatsen. De rijkdomhoek is de linkerbovenhoek van je bureau. Als je dit gebied voor je kantoor wilt lokaliseren, ga dan in de deuropening staan en kijk naar binnen. De uiterste linkerhoek van de kamer is je rijkdomgebied. Zorg ervoor dat de Pixiu naar de deur is gericht, zodat hij alle rijkdom kan opvangen en veilig voor je bewaren.

Tips voor het plaatsen van Pixiu

 • Als je een Pi Xiu thuis plaatst, zorg er dan voor dat zijn hoofd naar een raam of deur wijst voor het aantrekken van geld en het bewaken van het huis.
 • Pi Xiu is niet geschikt om in de slaapkamer te plaatsen. Je kunt hem in de zitkamer zetten om zijn rol volledig tot zijn recht te laten komen. Vanwege de woonstructuur dient de zitkamer gewoonlijk als het "centrale paleis" van de Feng Shui thuis en neemt het de centrale plaats in van een huis. Als het onpraktisch is om Pi Xiu in de zitkamer te zetten, kun je hem op de vensterbank van het grootste raam zetten en zijn hoofd naar buiten laten wijzen.
 • Het hoofd van Pi Xiu kan niet naar de voordeur wijzen, die onder de leiding staat van de God van de Deur en de God van de Rijkdom. Anders zal het de autoriteit overschrijden. Voor andere deuren is het echter prima om er wel of niet naar te kijken.
 • Laat Pi Xiu niet naar uw bed kijken, hij kan je dan gaan pesten in uw slaap.
 • Zet Pi Xiu niet boven uw hoofd. Anders zal de Pi Xiu geen rijkdom voor u verzamelen omdat hij u niet kan zien.
 • Laat de Pi Xiu niet naar een spiegel kijken. Het normale zonlicht schaadt Pi Xiu niet, maar niet het zonlicht dat door een spiegel wordt gereflecteerd. Omdat Pi Xiu het gereflecteerde zonlicht vreest, moet je zijn hoofd niet in de richting van een spiegel laten kijken, anders zal zijn spiritualiteit worden aangetast.
 • Laat het hoofd van Pi Xiu niet naar een aquarium of boeddhabeeld kijken en plaats het niet onder een balk. Laat hem ook niet naar een computer kijken, want Pi Xiu heeft een schrik van schittering.
 • Als de Pi Xiu eenmaal goed geplaatst is, verplaats hem dan niet willekeurig. Pak de kop in met een rode doek voordat u hem verplaatst om hem schoon te maken.
 • Het mag niet in de slaapkamer worden geplaatst, vooral niet tegenover het bed. Dit mythische beest heeft de kracht om agressief naar voren te springen om de energie van de rijkdom terug te pakken. Als je er een hebt die naar het bed is gericht, zal dat de slaapkwaliteit aantasten met nachtmerries en je storen.
 • Plaats dit symbool niet tegenover het toilet want dat is een plek van viezigheid en stank.
 • Koop geen tweedehands gebruikte Pixiu want je zult nooit de energieën kennen die door de vorige eigenaar zijn doorgegeven.
 • Is het beter om meer Pi Xiu in huis te hebben? Het antwoord is nee. Pi Xiu is een fel dier en ze zullen tegen elkaar vechten als je er teveel in huis hebt. Heb je er wel meer dan 2? of een Dragon turtle en een Pixiu, dan is de grootste de baas. 

 

Voor nog meer informatie is er heel veel meer te vinden online, echt heel leuk om een keer op te zoeken. 

© 2020 - 2024 Stones of Wonders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel